Een noodzakelijke accessoire voor in de urn

4 april 2022

Een onderwerp waar we niet elke dag aan denken. Maar wat gebeurt er met uw as nadat u gecremeerd bent? Via het crematorium ontvangt uw nabestaande de standaard asbus. Conform uw wens worden de restanten van uw lichaam (de asresten) verstrooid of door middel van een urn bijgezet in een urnentuin, een urnengraf of thuis op de spreekwoordelijke schoorsteenmantel.

Sinds april 1998 is het, volgens de wet op de lijkbezorging, niet meer verplicht de ontvangen asbus in de urn te stoppen. De as mag los of in een plastic zakje in de urn worden gestopt.

“Wij maken al jarenlang flexibele aszakken en leveren deze aan crematoria, consumenten of uitvaartbegeleiders. Eerlijk gezegd was onze flexibele transparante aszak met name functioneel. Wij vonden het tijd voor een mooier, respectvoller en breder toepasbaar ontwerp”, zegt André van den Heuvel, eigenaar van Plastifix te Enkhuizen.

In samenwerking met onze opdrachtgever Cekabe Keramiek uit Den Haag hebben wij een nieuwe Flexibele aszak ontworpen. De Flex-Max, met een inhoud van 4,5 liter, voor de restanten van een volwassen lichaam en de Flex-Mini, met een inhoud van 1,5 liter, voor kinderen of een gedeelte van een volwassene. Onze zakken zijn gemaakt van een soepel donkerblauw of antracietgrijs, waterafstotende en luchtdichte eco-folie. De zak past in elke mooi ontworpen urn of kunstwerk. Voor bijzondere afmetingen of ontwerpen maken wij de flexibele aszakken op maat.

De flexibele aszak en het bijbehorende identificatiesteentje van de overledene gaan in de urn, waarvan de deksel hermetisch wordt gesloten. De as is hierdoor goed beschermd tegen vocht, ongedierte, stormschade, molest of een ongelukje bij u thuis. Zonder persoonlijk geweld is het niet mogelijk dat de as uit de zak kan ontsnappen, wat u een gerust gevoel geeft.

In Nederland zijn de Flex-Max en Flex-Mini te koop via onze relatie Cekabe Keramiek in de Haag. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.Cekabe.nl of stuur een email naar info@Cekabe.nl

Voor leveringen buiten Nederland kunt u contact opnemen met Plastifix bv te Enkhuizen via e-mailadres info@plastifix.nl

Voor leveringen binnen en/of buiten Europa, exclusief Nederland, zijn we op zoek naar wederverkopers. Als u geïnteresseerd bent, kunt u uw interesse kenbaar maken via e-mailadres andre@plastifix.nl

André van den Heuvel

logo-plastifix

Plastifix is een Noord-Hollandse onderneming die vanaf 1952 is uitgegroeid tot specialist in hoogfrequent lassen van kunststoffolies en stansen van kunststof platen en karton.

We produceren alleen kunststof producten waarvoor geen ander hoogwaardig alternatief is. Producten die een betere bijdrage leveren vergeleken met andere materialen. Praktisch betekent dit: we willen niet meer alles maken wat we kúnnen maken.