Over Plastifix – Meer dan 70 jaar gefascineerd door kunststof

Plastifix is een Noord-Hollandse onderneming die vanaf 1952 is uitgegroeid tot specialist in hoogfrequent lassen van kunststoffolies en stansen van kunststof platen en karton.

Tot 2022 als familiebedrijf met twee generaties Kef aan het roer, nu geleid door rasondernemer André van den Heuvel.

Vanuit Enkhuizen leveren we onze producten aan opdrachtgevers in heel Nederland, Europa en op andere continenten.

plastifix-andre-van-den-heuvel-2

Spin
in het web

Door die dijk aan ervaring hebben we ons ontwikkeld tot spin in het web van het hele proces rond een opdracht. In elke productiefase – van het ontwerp tot vervoer naar de eindbestemming – kunnen we meedenken, lijnen uitzetten, knopen doorhakken en problemen oplossen. Achter ons staat een indrukwekkend netwerk dat we hierbij kunnen inschakelen.

Sparringpartner voor ondernemers

Samenwerking – met opdrachtgevers en leveranciers – is dus onze kracht. En daarin gaan we best ver. We fungeren regelmatig als sparringpartner voor ondernemers die op ons vakgebied een idee hebben, zelfs als we daar niet meteen aan verdienen. We helpen mensen die een idee van de grond willen krijgen graag verder.

icon-duurzaamheid-wit

Waardevol materiaal

Een van onze stokpaardjes is: hoe kunnen we met onze producten de wereld mooier maken?
Want we zijn heilig overtuigd van de waarde van het materiaal waarmee we werken.

Organisaties, onderwijsinstellingen en bedrijven die hierover met ons ervaringen willen uitwisselen, zijn van harte welkom!

Onze MVO-visie: we maken veel, maar niet meer alles

Als kunststofverwerkend bedrijf lig je onder een vergrootglas. En dat begrijpen we, want er belandt helaas te veel plastic waar het niet hoort: in de natuur en daardoor in de voedselketen. Ook al ligt dit probleem meestal meer aan de gebruiker dan aan het materiaal…

Toch hebben we zelf ook onze verantwoordelijkheid genomen. Hoe? Door alleen kunststof producten te vervaardigen waarvoor geen ander hoogwaardig alternatief is. Producten die een betere bijdrage leveren vergeleken met andere materialen. Praktisch betekent dit: we willen niet meer alles maken wat we kúnnen maken.

bewuste-productie-rood
groene-aarde-rood

Bewust omgaan met grondstoffen

Voordat wij een nieuwe offerte uitbrengen, stellen we onszelf eerst de vraag: is dit een opdracht die past bij een kernwaarde van een Plastifix-product? Is het antwoord nee, dan maken wij de offerte niet. Natuurlijk leggen we die keuze altijd uit.

Deze kernwaarden zijn:

 • duurzaamheid in gebruik (dus geen wegwerpartikelen)
 • bijdragen aan de veiligheid en/of gezondheid van mens en dier
 • optimaliseren van de hygiëne
 • beschermen van duurzame producten tijdens transport
 • medische toepasbaarheid

Met deze veranderde bedrijfsvisie zet Plastifix een essentiële stap. Daarnaast hopen we andere ondernemers en consumenten te stimuleren om ook bewuster met grondstoffen om te gaan.

Verwerking binnen de keten

Hoe degelijk onze producten ook zijn, ze gaan niet eeuwig mee. Wij adviseren opdrachtgevers hoe ze onze producten na een goed leven op een verantwoorde manier kunnen verwerken. Door net als wij afval te scheiden of materiaal aan ons te retourneren – via een antwoordnummer. Dit advies leveren we gevraagd én ongevraagd!

De kunststoffen die Plastifix gebruikt, kunnen niet in de GFT-bak.  Maar door samenwerking met onze leveranciers zorgen wij er wel voor dat plasticafval binnen de keten een nieuw leven krijgt. Door dit goed te regelen verlaag je direct de CO2-footprint van je organisatie.

Wil je met ons praten over dit onderwerp? Graag! Samen hebben we meer impact dan alleen.

verwerking-terug-in-de-keten-rood
logo-unicef

Als business Partner van Unicef delen wij graag ons succes met zij die het nodig hebben.

Momenteel sponsoren wij het bouwen van scholen voor kinderen aan de Ivoorkust. De scholen worden gebouwd van gerecycled kunststof bouwstenen.

Play Video

Van toegevoegde waarde voor vele branches:

Met een breed scala aan producten is het logisch dat onze opdrachtgevers uit alle hoeken van het bedrijfsleven komen:

 • Opleidingscentra
 • Gezondheidszorg
 • Agrarische sector
 • Laboratoria
 • Maritieme wereld
 • Auto-industrie
 • Uitvaartbranche
 • Reclamebureaus/drukkerijen
 • Verpakkingsindustrie